Şahinbey Belediyesi Eğitim Verdiği Suriyeli Öğrencilere Karnelerini Verdi

 

 

Şahinbey Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yaşar Torun Gençlik Merkezinde kendi müfredatlarına uygun bir şekilde lise eğitimi gören 450 Suriyeli öğrenciden mezun olan 110 öğrenciye karneleri verildi.

 
Yaşar Torun Gençlik Merkezinde düzenlenen törene Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Suriye Muhalif Hükümet Koalisyon temsilcisi Yasir Zakir, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger, Suriyeli öğrenciler ve aileleri katıldı.
Suriyelilere kendi müfredatlarında eğitim ve Türkçe okuma yazma eğitimi veriyoruz.
Eğitim gören Suriyeli Rahil Asi adlı öğrencinin vatan isimli şiir okumasının ardından konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Suriye de bir dram yaşandığını belirterek, Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıklarını yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle yaşıyoruz. Bunun için Gaziantep sizlere kucak açtı. Şuanda kamplarımızda 32 bin Suriyeli kardeşimiz var. Şehir merkezinde resmi kaydı yapılan 60 bini geçti kaydı olmayanlarla birlikte bu sayı çok daha yüksektir. İlçemiz şehir merkezinde 105 mahallemiz var tüm mahallelerimizde Suriyeli kardeşlerimiz bulunmaktadır. Sizinle bizim hiçbir farkımız ve gayrımız yoktur. İnşallah Suriye’deki bu karışıklık biter halkın istediğini bir yönetim başa geçer ve sizlerde vatanınıza ve dostlarınıza kavuşursunuz. Yaşar Torun Gençlik Merkezimizde 2013 Şubat ayında başlayan eğitimde 16 Suriyeli öğretmenimizle 450 Suriyeli lise öğrenciye kendi müfredatlarına uygun eğitim vermekteyiz. Öğrencilerimiz belediyemizce evlerinden servislerle alınıp evlerine bırakılmaktadır.  Bugün ise mezun olan 110 öğrencimize karnelerini veriyoruz. Ayrıca bu öğrencilerimizden 68 tanesi Türkçe eğitim verilmiştir. Suriyelilere yönelik eğitim desteğimiz sadece burada değil yine belediyemize bağlı Dumlupınar, Türktepe, Güneykent, Cumhuriyet, Barak, Mehmet Akif ve Mimar Sinan sosyal tesislerimizde 311 öğrenciye Türkçe okuma yazma kursları verilmektedir. Bu güne kadar 781 kişiye Türkçe okuma yazma öğreterek mezun ettik. Bunlarla birlikte öğrencilerimizin maneviyatı için 5 bin adet maneviyat ve rehberlik kitapları dağıttık. Ayrıca 500 adet Kuranı Kerim ve Prof. Dr. Ahmet Gündüz hocanın 200 adet Arapça “Bilinmeyen Osmanlı” adlı kitap hediye ettik. Şimdiden bayramınızı kutluyor, hayırlı bayramlar diliyorum.”dedi.
Vali Dalmaz, “Başkan Tahmazoğlu’na sizlere bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyorum.”
Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ise, “Suriyeli gençlerimizin istikbalinde çok önemli bir yer tutacak olan eğitimlerinin sonunda karne alma törenindeyiz. Suriye’de sizlerin hangi şartlarda yaşadığını ve nasıl bir dramın yaşandığını yakından biliyor ve yaşıyoruz. Bizler sizlerle birlikteyiz. Gençlerimiz Suriye’nin geleceği için çok önemli. Şuan karnınızı doyurabilir ve rahat bir ortada olabilirsiniz ama geleceğinizi kurtaracak olan eğitimizi almasanız ilerde çok büyük sıkıntı yaşarsınız. Bugün Suriye’de sıkıntılar olsa da gelecekte Suriye’nin yönetiminde yer alacak olan gençlerimizi burada görüyorum. Sizlerin eğitim alması noktasında olanak sağlayan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bugün burada eğitimini tamamlayan gençlerimize karneleri hayırlı uğurlu olsun.”dedi. Konuşmaların ardından öğrencilere Vali Dalmaz ve Başkan Tahmazoğlu tarafından tek tek karneleri verilerek tebrik edildi. Program toplu şekilde hatıra fotoğrafı çekilmesi ardından son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir