Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak – Yeni Akit

1.5 büyüktür 51’den!

 

“Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa!”

Liberal ekonomileri bunların bir “kişiye 40 pul, kırk kişiye bir pul” ekonomisi!
Demokrasi dedikleri, de “%1,5 büyüktür, %51’den” mantığı. Mısır’ın Sisi ve Baradey soslu demokrasisinin ortaya çıkarttığı gerçek böyle bir şey!
Dün biz bir grub arkadaş, Sisi ve Baradey için Çağlayan adliyesinde suç duyurusunda bulunduk..
Hemen belirteyim ki, bir kişiye yapılan bir haksızlık, bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir.. Mısır’daki askeri darbeye “alkış dağıtanlar/arka çıkanlar” bu cinayetin suç ortaklarıdır. Darbecilere yardım ve yataklık yapmış olurlar bu katillere sahip çıkarak. Kaldı ki, bizim geleneğimizde, haksızlıklar karşısında susanlar dilsiz şeytanlardır!
Mısır darbesi ABD, AB ve Suudi Arabistan’ı ve paralelindeki Arap rejimlerini terletmeye devam ediyor..
Obama yönetimi % 1,5 büyüktür %51’den teorisini Kongreye anlatamıyor.. Cumhuriyetçiler Obama’dan Mısır’a yapılan yardımı dondurmasını, yasaları uygulamasını istediler.. Obama yönetimi yardıma devam edecek ama Mısır’a Cumhuriyetçi bir heyet göndererek, Sisi yönetimini daha fazla yanlış yapmaması konusunda uyarmaya, Baradey’i ikna etmeye çalışacaklar..
Amerikan yönetiminin üçte iki çoğunlukla Kongreden geçirdiği kararın gerekçesi ilginç. Obama yönetimi bu kararı, “İsrail’in güvenliği ve terörle mücadelenin sürdürülebilmesi için gerekli olduğunu” söylüyor!
Mısır’daki iktidar değişikliğinin bunlarla ne ilgisi var. Dünyanın en barışçı eylemi yapılıyor. Ramazan’da darbe yapılmış, milyonlarca insan sokakta, 200’den fazla insan öldürülmüş, buna rağmen kan dökmemekte direnen sivil, silahsız bir halk var. Darbeye karşı silahsız ve saldırısız bir sivil iteatsizlik sözkonusu.
Mızrak çuvala sığmıyor tabii.. Bir şey söylemek zorundalar, onun da bir gerekçesi yok.. İsrail’in kendini güvende hissetmemesi, bu “his” onların eyleme geçmesi için yeterli.. Bu “his”le Türkiye’yi cehenneme çevirmek isteyebilirler, Suriye’deki vahşete gözyumabilirler..
Sisi ve Baradey de bunu bildiği için, ısrarla “Mısır’da laikliği ve demokrasiyi korumak için müdahale etme mecburiyeti duyduklarını” söylüyorlar.. Ve tabii batılıların “Ha! O zaman tamam, devam edebilirsiniz” demelerini bekliyorlar.. Çünki bu bugüne kadar hep böyle oldu..
Terör estiren cunta, ama teröre karşı ABD sivil, terörü reddeden bir halkı cezalandırıyor ve bu anlamda teröristlerle “teröre karşı” işbirliği yapıyor..
Mısır krizi devam ettiği sürece batı demokrasisi sorgulanmaya devam edecek. Batının demokrasi, insan hakları, hukuk devleti konusundaki samimiyeti tartışılmaya devam edecek.. Batı enteljansiyası, diplomasisinin tavrı kuşku ile karşılanmaya devam edecek. Batının desteklediği insan hakları ve çevreci ajansların ajanlıkları tartışma konusu olmaya devam edecek.. Batının çıkarları sözkonusu olduğunda ilkelerinden nasıl vazgeçtiği zihinlerde yer etmeye devam edecek..
Batı mediasının, “demokrasinin sandıktan ibaret olmadığı” söyleminin arkasına gizlemeye çalıştığı  “%1,5 büyüktür %51’den” şeklinde özetlenebilecek demokrasi matematiğinin mantığı sorgulanmaya devam edecek..
Şimdi Sisi, sokaktaki halkı evlerine dönmeleri konusunda uyarmaya devam ederken, daha dün kendisi değil mi idi halkı darbeye destek için sokağa çıkmaya çağıran.. Bunun için asker ve polisleri sivil elbiseleri ile sırıtan  kabak kafaları ile meydana doldurmaya çalışan.. Kendine destek veren en büyük grub Mısır Kıptileri değil mi idi?
Cici laikliklerine ne oldu. Kıpti patrik 2. Teodorokis’nin darbeye destek çağrısı laiklik açısından sorun oluşturmuyor anlaşılan.. Suud’dan icazetli Vehhabi mollaların ve Ezher şeyhinin kendi arkasında saf tutması da laikliğe zarar vermiyor, ama Mursi laiklik için zararlı ve tehlikeli öyle mi?
Hani Mursi, halkın farklı kesimlerinin taleplerini dikkate almıyordu? %51’lik oy gücü ile, kimseyi dinlemeden hareket ediyordu.. Şimdi ne oldu, Sisi denen bir adamın tayin ettiği 10 kişi Anayasa yazıyor ve cici laikler buna ses çıkarmıyorlar.. Batının “cici demokrasisi” böyle bir şey. Batının demokrasi konusundaki samimiyeti buraya kadar..
Mısır krizi devam ettiği sürece ne Avrupa, ne AB ne de Arap yarımadasındaki işbirlikçi rejimlere huzur yüzü yok. İsrail’e de. İsrail neye kavuşmak için bu emrivakileri başlattı ise ondan mahrum olacak!
Amerika hâlâ cevap vermedi? Bu Mısır’da olan darbe değilse nedir? Ya da ne olursa darbe olmuş olur.. Demokrasi sizin helvadan putunuz mu idi yoksa, çıkarlarınız sözkonusu olduğunda değerlerinizin bir hükmü yok mu?Hani teröre karşı idiniz, bu katiller sürüsüne niye sahip çıkıyorsunuz o zaman!
Mısır’da ve Suriye’de Ramazan boyunca kan akmaya devam etti. Birileri Tunus’u da karıştırmaya çalışıyor bu arada. Türkiye’yi de bu cehenneme sürükleyebilseler birileri çok mutlu olacak. Onların yerli işbirlikçileri de zil takıp oynayacaklar. Gezi bahanesi deşifre olunca çok üzülmüş olmalılar..
Birileri Silivri’yi kana bulamaya hazırlanırken, “bombacı”, “sendikacı” dostları yakayı ele verdi. Demek ki, her sendikacı, sadece sendikacı değilmiş.. Her gazetecinin sadece gazeteci olmadığı gibi! Türkiye’de sivil toplum örgütü rolü üstlenmiş bazıları, başka ülkelere hizmet veren “resmi” bir kişi de olabilir!
Cumartesi gecesi Kadir gecesini kutlayacağız. Bu arada güzel şeyler de oluyor, Askeri Şûra iftarla başladı.. Pazartesi Ergenekon davasında karar açıklanacak. Silivri’de gösteri yapmaya hazırlananlar bu arada yalnız kaldı.. Bu arada İran’da yeni yönetim de yemin ederek görevine başlayacak!
Sırada bayram var. Biz bu Bayram namazını büyük ve coşkulu bir kalabalıkla Sultanahmet’te kılacağız. Bugün bu buluşmayla ilgili basın açıklaması yapılacak ve herkes kolları sıvayacak..
Selâm ve dua ile..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir