Çocuklar Şehitkamil’in Sosyal Tesislerinde Eğitiliyor

0

Çocuklar Şehitkamil’in Sosyal Tesislerinde Eğitiliyor

 

Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren sosyal tesisler ve aile merkezleri toplum yararına hizmet vermeye devam ediyor. Karacaoğlan Sosyal Tesisinde eğitim gören çocuklara Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirme semineri verildi.

 

ŞEHİTKAMİL’DE SOSYAL TESİSLER EĞİTİM YUVASI HALİNE GELDİ

Şehitkamil Belediyesi, sosyal tesislerde özellikle eğitim amacıyla faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. İnsanların tüm konularda bilinçlendirilmesini, boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirilmesini ve özellikle eğitim alanında destek almalarını sağlamak adına Şehitkamil Belediyesi tarafından hemen hemen her mahalleye kurulan sosyal tesis ile aile merkezlerinde kursiyerler her geçen gün bilgi ve becerilerini güçlendiriyor. Sosyal tesislerde her konuda seminer düzenleyen Şehitkamil Belediyesi, toplumun bilgi ışığını güçlendirmeyi amaçlayan projelere imza atıyor. Seminer ve bilgilendirme toplantılarında kurum ve kuruluşların desteğini alarak hareket eden Şehitkamil Belediyesi, uzman eğiticiler eşliğinde mahalle halkının sosyal tesislerde bir araya gelerek bilgilenmesini sağlıyor.

SOSYAL TESİSLERDE ÇOCUKLAR BİLGİLENDİRİLİYOR

Karacaoğlan Mahallesi’nde hizmet veren Karacaoğlan Sosyal Tesisi’nde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, etüt merkezinde eğitim gören çocuk kursiyerleri çeşitli konularda bilgilendirdi. Özellikle çocuklara okula giderken ve okuldan çıktıktan sonra neler yapması gerektiklerini görsel sunum eşliğinde anlatan toplum destekli polisler, çocuklardan dikkatli olmalarını ve okul önlerinde satılan yiyecek ile içeceklerden almamalarını önerdi. Polisler, Bir takım konularda geniş bilgilendirme yaptıktan sonra çocuklara, ‘minik polis’ yazılı kimlik kartları dağıttı. Polislere ilgi gösteren çocuklar ise sosyal tesislerde düzenlenen ve eğlenceye dönüşen seminerlerden dolayı mutlu olduklarını söylediler.

ÇOCUKLAR BAŞKAN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan sosyal tesis ve aile merkezleri sayesinde çok şey öğrendiklerini belirten çocuklar, “Sosyal tesisimizde sürekli bizlere ve annelerimize eğitim veriliyor. Okul sonrasında buraya gelerek hem öğreniyor hem de eğleniyoruz. Özellikle polis abi ve ablalarımız tarafından bizlere verilen bilgilerden faydalanıyoruz. Polis amcalarımız okulda dikkatli olmamızı ve kimseye inanmamızı istiyor. Bizlerde onların söylediklerini yapıyoruz. Bu tesisi bizlere sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na da çok teşekkür ediyoruz” dediler.

kaynak:ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ BASIN YAYIN MÜDÜRLÜĞÜ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir