İnce’den Bakan Davutoğlu’na Soru Önergesi

0

CHP Grup Başkanvekili İnce Davutoğlu’na Soruyor; “VIP’ten Kaç Suriyeli Geçti?”

 

Dışişleri Bakanlığı’nın  son 2 yılda, kaç kişinin VIP’ten yararlandırılması talebiyle, hangi havaalanlarına talimat verdiğinin açıklanmasını isteyen  CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Sorularının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlamasını isteyen İnce 22 Şubat günü Ankara’dan Hatay’a giderken Esenboğa Havalimanı VIP Salonu’nda sakallı, spor ayakkabılı, kazaklı kişiler gördüğünü; görevliden, bu kişilerin Dışişleri Bakanlığı’nın talimatıyla VIP’ten yararlandığını öğrendiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı’nın bu tarihte, kimlerin Esenboğa Havalimanı VIP’inden yararlandırılması için talimat verdiğinin açıklanmasını isteyen İnce, ”Bakanlık son 2 yıldır, kaç kişinin VIP’ten yararlandırılması talebiyle, hangi havaalanlarına talimat verdi? Bu kişiler, VIP salonları protokol listesindeki hangi unvan grubuna girmektedir? Dışişleri Bakanlığı talimatıyla VIP salonlarından yararlanan yabancı kişilerin kaçı Suriye uyrukludur ve bu kişilerin Suriye’deki görev ve unvanları nedir?” sorularını yöneltti.

Kaynak:chp.org

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir